Scrolluj a objavuj
KlikniŤukni a buď priekopníkom
KlikniŤukni a dokáž svoju odvahu

Naživo z lesa

Klient

Mondelez Slovakia

Trh

Slovensko

Positive Provocation

Mladí trávia podľa svojich rodičov priveľa času s mobilmi a inou elektronikou. Na toto zistenie z vlastného prieskumu zareagoval Mondelez kampaňou na podporu trávenia voľného času v prírode. Pripravil preto letnú promo akciu v retaili, v ktorej ste mohli za kúpu produktov Milka dostať darček vhodný na túru.

Zdieľať
Náš prístup
01.
Challenge

Mladí sú menej náchylní vnímať klasické in-store promo akcie, a preto sme sa na celú kampaň pozreli inak. Ukázali sme im, že výlet do prírody je skutočne zábava a že energiu, ktorú na to potrebujú, im dodajú Milka dobroty.

02.
Insight+Strategy

Rozhodli sme sa komunikovať hravo, interaktívne a hlavne naživo a v reálnom čase, s využitím mladého influencera s mladým publikom. Naše odporúčanie bolo, aby influencer nebol horský turista, ale skôr sídliskový, gamerský typ, aby sme priamo inšpirovali mladých, ktorí neinklinujú k turistike.

Náš výber padol na YouTubera Baču, ktorého sme s jeho kamošmi vyslali do prírody presvedčiť sa, aká je to zábava! Trasu sme im síce naplánovali vopred, no všetko, čo sa udialo počas túry, bolo skutočné a okamžite naživo zdieľané nielen na Bačovom Instagrame, ale zároveň v reálnom čase aj na profile Milky.

03.
Activation

Chalanom sme zadali do mapy tri lokácie, na ktorých sa Milke ohlásili cez Instagram stories. Na každé ohlásenie reagovala Milka naživo otázkou týkajúcou sa daného miesta. Za správnu odpoveď získala partička číslicu z 3-miestneho kódu, ktorým na záver odomkla box plný Milka dobrôt.

Prepojením profilu klienta s aktivitou chalanov v reálnom čase sme rozšírili zásah na fanúšikov Milky. Kto navyše nestihol vidieť celodennú sériu na stories, sa o výlete dozvedel prostredníctvom YouTubového videa, ktoré Bača stihol počas výletu nakrúcať.

Výsledky

Bezprostredná zábava, prirodzené využitie produktu a real-time interakcia priniesli želané výsledky: až 24-percentný engagement rate na Instagrame, 14-percentný engagement rate na YouTube videu, predaj Milka Oreo Minis White navyše medzimesačne narástol o 166% bez ďalšej digitálnej mediálnej podpory.

166%
medzimesačný nárast predaja Milka Oreo Minis White
24%
ER na Instagrame
14%
ER na Youtube

Growth Stories